Μήνυμα Προέδρου

Από την Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου ιδρύθηκε το πρώτο γηροκομείο στον κόσμο, μεταλαμπαδεύσαμε την ιδέα αυτή και ιδρύσαμε το 1981 την Εστία. Από το 1986 λειτουργεί ανελλιπώς το γηροκομείο μας το οποίο φιλοξενεί τους άπορους και αναξιοπαθούντες γέροντες Κωνσταντινοπολίτες και Ελλαδίτες και τους προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση σε ένα φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον.

Η πενταετής οικονομική κρίση που μαστιγώνει την Ελληνική επικράτεια και έχει τις αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς είναι αυτονόητο ότι δημιούργησε αντίστοιχα προβλήματα και στο γηροκομείο μας. Με συνετή διαχείριση οι μέχρι τώρα διοικήσεις με διάφορες στοχευμένες κινήσεις και ενέργειες, κατάφεραν να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο την λειτουργία του γηροκομείου μας. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν αισθητά οι δωρεές, προσφορές, κληροδοτήματα ενάρετων και φιλάνθρωπων συνανθρώπων μας. Η θεωρητικά μεγάλη ακίνητη περιουσία του γηροκομείου, λόγω των γνωστών μέτρων όχι μόνο δεν αποδίδει τα αναμενόμενα έσοδα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του γηροκομείου με την υπέρογκη φορολογία που του αποδίδεται.

Η παρούσα Διοίκηση με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει το έργο της, με ελεγχόμενη λιτότητα και θα διατηρήσει το γηροκομείο μας με την συνεργασία όλης της ομάδος, ως πρότυπο ποιότητας παροχής υπηρεσιών και καθαριότητας. Στην προσπάθεια αυτή ευελπιστούμε στην ενεργή συμπαράσταση των οικονομικά ισχυρότερων φιλάνθρωπων και φίλων του γηροκομείου μας.

 

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Κεσκίνογλου