Κανονισμός Λειτουργίας

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΡΟΚΟΜΟΥΜΕΝΟΥΣ

 

Αγαπημένοι μαs Γηροκομούμενοι,

Για να εξασφαλίσουμε την άνετη και αρμονική σας διαβίωση στο Γηροκομείο συντάξαμε τον παρόντα κανονισμό στον οποίο  θα πρέπει να συμμορφώνεστε για να μην δημιουργούνται προβλήματα, αλλά  και  για  να  τηρείται  η  τάξη  που  ταιριάζει  σε  ένα Οίκο Ευγηρίας.

 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ :

 

1) Όλοι σας έχετε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

 

2) Οφείλετε να συμπεριφέρεστε κόσμια στους λοιπούς γηροκομουμένους  για  να υπάρχει  μεταξύ σας μία  αδελφική ομόνοια, σύμπνοια, εκτίμηση και αγάπη.

 

3) Η Διεύθυνση και το προσωπικό καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες  για να σας  εξασφαλίσουν  καλές  συνθήκες διαβίωσης. Δείξτε τους αγάπη, εκτιμήστε το έργο τους και βοηθήστε τους ακολουθώντας κατά  γράμμα τις οδηγίες και υποδείξεις τους. Εάν έχετε παράπονα ο μόνος  αρμόδιος είναι ο κ. Διευθυντής, ο οποίος  εάν δεν είναι σε θέση να  ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα σας, θα τα  διαβιβάσει στην  Διοίκηση της  Εστίας Κων/πόλεως.

 

4) Το  Γηροκομείο είναι το  σπίτι σας. Οφείλετε να διατηρείτε καθαρούς τους  κοινόχρηστους χώρους, τα δωμάτια σας και να μη  δημιουργείτε φθορές στα έπιπλα σας. Εντός των δωματίων δεν  επιτρέπεται  να  έχετε περιττά  αντικείμενα καθώς και  τρόφιμα. Η φύλαξη των τροφίμων θα πρέπει να γίνεται στα ψυγεία που βρίσκονται στα OFFICE (κουζινάκια) ή στο Μαγειρείο.

 

5) Παρακαλείσθε να ενημερώνετε τους επισκέπτες σαs,ότι απαγορεύεται, για  λόγουs της δικής σας  υγείας, να σας φέρνουν γλυκίσματα.

 

6) Το φαγητό  σερβίρεται μόνο στην τραπεζαρία όπου όλοι οφείλετε να προσέρχεστε στην ώρα σας. Εξαίρεση γίνεται μόνο σε περίπτωση ασθενείας και μετά από έγκριση του Διευθυντού.

 

ΩΡΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

 

ΠΡΩΪ : 8.30, ΜΕΣΗΜΕΡΙ 13.00, ΒΡΑΔΥ: 19.30

 

7) Οι βραδινές ώρες τον ύπνου σας είναι:

ΓΙΑ ΤΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ : 11.00  μ.μ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ :10.00 μ.μ

 

Στις παραπάνω ώρες όλοι θα πρέπει να βρίσκεσθε στα δωμάτια σας. Μετά από αυτές τις ώρες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορείτε έξω από αυτά, εκτός από  έκτακτες  περιπτώσεις και αφού ειδοποιήσετε πρώτα την διανυκτερεύουσα αδελφή. Δεν επιτρέπεται η  κυκλοφορία εκτός των δωματίων με πυτζάμες και νυχτικά καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Κάθε πρωί, για μισή ώρα τουλάχιστον, θ’ ανοίγονται οι μπαλκονόπορτες για να αερίζωνται τα δωμάτια.

 

8) Το πλύσιμο των  εσωρούχων  σας καθώς και  άλλων προσωπικών σας ειδών ενδυμασίας θα γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα στο Γηροκομείο. Γι αυτό όλα τα ατομικά σας είδη που προορίζονται για  πλύσιμο  πρέπει  να  φέρουν  γραμμένο τον  αριθμό του μητρώου σας.

 

9) Οι επισκέψεις  συγγενών και φίλων μπορούν να γίνονται καθημερινά  από ώρα 10  το πρωί  έως 7 το απόγευμα, κάθε μέρα εκτός  Δευτέρας  και  Πέμπτης. Οι συναντήσεις με τους επισκέπτες θα γίνονται στο Εντευκτήριο ( μεγάλο σαλόνι ). Επ ουδενί λόγω όμως στα δωμάτια των γηροκομουμένων.

 

10) Το  Ιατρείο  θα λειτουργεί καθημερινά  πρωί και  απόγευμα. Όποιος θέλει να  εξετασθεί θα πρέπει να ειδοποιήσει προηγουμένως την προισταμένη αδελφή.

 

11) Κάθε  γηροκομούμενος  έχει το  δικαίωμα να  λείψει από  το   Γηροκομείο  πέντε  ημέρες το  μήνα. Για να  εφοδιασθούν οι γηροκομούμενοι με την απαραίτητη άδεια εξόδου θα πρέπει να απευθυνθούν στον  Διευθυντή  μία μέρα πριν την  επικείμενη απουσία τους. Σε περίπτωση διανυκτέρευσης εκτός του Γηροκομείου ο Διευθυντής θα πρέπει να γνωρίζει την διεύθυνση και το τηλέφωνο εκείνων που θα φιλοξενήσουν τον γηροκομούμενο.

 

12) Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες σας θα γίνονται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου μας. Κάθε  συνδιάλεξη θα  χρεώνεται με τις μονάδες που θα γράφει ο  μετρητής και θα εξοφλείται αμέσως εκ μέρους σας.

 

13) Απαγορεύεται να κλειδώνετε τις πόρτες των δωματίων και των λουτρών.

 

14) Τα προσωπικά σας αντικείμενα αξίας και τα χρήματα σας μπορείτε να τα  παραδώσετε έναντι  αποδείξεως στην  Διεύθυνση του Γηροκομείου για να φυλαχτούν. Θα σας επιστραφούν δε στη πρώτη σας ζήτηση. Η Διεύθυνση τον Γηροκομείου ουδεμία ευθύνη φέρει στην απώλεια  αντικείμενων αξίαs καθώς και χρηματικών ποσών που δεν έχουν παραδοθεί προς φύλαξη.

 

15) Απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΩΣ η καταβολή κάθε είδους φιλοδωρήματος στο  προσωπικό, καθώς και η εισαγωγή  αλκοολούχων ποτών εκ μέρους σας στο Γηροκομείο.

 

Για να  λειτουργήσει ομαλά  το  Γηροκομείο  και να  κοιλά ευχάριστα η ζωή σας μέσα σ’ αυτό επιβάλλεται να συμμορφώνεστε στις παραπάνω οδηγίες. Κάθε μικρή ή  μεγάλη καταστρατήγηση του κανονισμού μπορεί να  δημιουργήσει  σοβαρά  προβλήματα  στην λειτουργία του Γηροκομείου. Η Διοίκηση της «Εστίας Κων/πόλεως» δεν θα επιτρέψει να διαταραχθεί η  ομαλότητα στο  σπίτι σας, παίρνοντας τα  απαραίτητα μέτρα  εναντίον εκείνων  που με τις πράξεις τους θα ήθελαν να  υπονομεύσουν το έργο που επιτελείται.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ